Zo houd je je voeten gezond

Je voeten zijn een van de belangrijkste onderdelen van je lichaam. Ze brengen je waar je heen wilt, houden je gezond door je te laten bewegen en geven je de vrijheid om te gaan en staan ​​waar je wilt. Het is echter gemakkelijk om je voeten te vergeten totdat er iets misgaat of je gewond raakt. Iedereen moet voor zijn voeten zorgen. De meeste mensen besteden niet veel aandacht aan hun voeten, maar als je je hele lichaam gezond wilt houden, moet je goed voor je voeten zorgen. Een van de beste manieren om je voeten gezond en fris te houden, is door schoenendrogers aan te schaffen om je voeten vrij te houden van vieze geurtjes.

Was elke dag je voeten en trek schone, droge sokken aan

Was je voeten elke dag in lauw water. Probeer geen warm of koud water te gebruiken. Te warm of te koud water kan je huid beschadigen. Dit geldt vooral voor mensen met diabetes, van wie de huid minder gevoelig is. Gebruik een zachte spons of washandje en milde zeep. Spoel daarna je voeten goed af en laat ze volledig drogen voordat je werksokken en schoenen aantrekt. De meeste sokken houden vocht vast tegen onze huid als onze voeten zweten. Sokken die opeenhopen of te strak om de enkels of kuiten zitten, kunnen ook problemen of irritatie veroorzaken.

Draag altijd goed passende schoenen

Schoenen die niet goed passen, kunnen blaren veroorzaken die kunnen leiden tot infectie of andere problemen. Zorg ervoor dat de schoenen die je kiest geen pijn doen aan je voeten. Draag schoenen die je voeten en enkels de steun geven die ze nodig hebben om je veilig te houden tijdens het lopen. Een fysiotherapeut kan je helpen om ervoor te zorgen dat je schoenen geschikt zijn voor dagelijks gebruik of voor sport. Ze kunnen ook schoenen of schoen inzetstukken voorstellen die je de juiste ondersteuning geven.

Knip je nagels zorgvuldig en vaak

Knip je nagels, maar knip ze niet te kort. Wanneer nagels te kort worden geknipt, kunnen ze teruggroeien in de huid en pijn of een infectie veroorzaken. Het is het beste om je nagels recht af te knippen en vervolgens de randen zorgvuldig te vijlen. Een podotherapeut of pedicure kan je helpen als je je eigen nagels niet kunt knippen. Als je naar een nagelsalon gaat, zorg er dan voor dat ze je teennagels niet te kort knippen of je huid beschadigen wanneer ze ze vijlen.

Houd je voeten ’s nachts vochtig

Hydrateer elke avond om je huid zacht en gezond te houden. Dit kan helpen voorkomen dat je huid jeukt of breekt. Doe geen lotion in de ruimte tussen je tenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *