Wil je compressie sokken kopen? Lees eerst onze blog

Compressie sokken kopen of steunkousen. Termen die je vaker hebt gehoord en nu wil je wel eens weten wat nu het verschil is. Het verschil is er niet, want feitelijk spreken we hier over dezelfde producten. Steunkousen is de benaming die meestal wordt gekozen voor sokken/kousen die je om medische redenen draagt terwijl de compressiekous het vaakst wordt gebruikt voor kousen die je tijdens het sporten gebruikt. Het is dus ook vrij logisch dat compressiesokken meerdere functies kunnen hebben. Met als logisch vervolg dat er ook enorm veel verschillende soorten te bestellen zijn. In onze blog vertellen we dan ook meer over het product.

Waarom compressie sokken kopen?

Compressie sokken kopen doe je om verschillende redenen. Soms moet je ze dragen op doktersadvies, als je bijvoorbeeld last hebt van trombose of wanneer je last hebt van gedraaide aderen of spataderen. Ook bij ernstige spierpijnen in het been kan een steunkous geadviseerd worden. Maar compressiekousen worden ook gekocht om beter te presteren tijdens het sporten of als je simpelweg pijnlijke en vermoeide benen wilt voorkomen.

Trombosebeen voorkomen

Het is bewezen dat je met compressie sokken kopen en dragen een trombosebeen kunt voorkomen. Trombose is een serieuze aandoening die je niet mag onderschatten. Doorgaans kan het probleem redelijk eenvoudig worden opgelost, maar het is wel een aandoening die levensbedreigend kan zijn wanneer een bloedprop in de aderen losschiet en naar het hart, de hersenen of de longen reist. De compressie sok zorgt voor voldoende druk op het been en stimuleert een goede bloedsomloop. Dat noodzakelijk is om bloedproppen te voorkomen.

Sporters hebben baat bij compressie sokken

Sporters zullen minder snel last krijgen van een trombosebeen, maar des te meer van vermoeide benen en overbelasting van de spieren. Vooral bij intensieve sporten waarbij de benen veel gebruikt worden. Denk aan sporten, zoals tennis en voetbal, maar ook joggen, sprinten en wandelen zijn sporten die je spieren kunnen aantasten. Met compressie sokken kopen wordt de belasting van de benen beter verdeeld, je voelt dat je meer steun hebt en het stimuleert de bloedcirculatie. Je spieren krijgen ook meer zuurstof en ze helpen ook bij het herstellen van de spieren. Dus dat je sporters er vaak mee ziet trainen is meer dan logisch en soms zelfs noodzakelijk.

Compressie sokken kopen: voor algemeen comfort

De gezondheid van je benen is belangrijk en je belast ze niet alleen bij sporten. Je belast ze ook als je lang stil zit of lang staat. Dat klinkt raar en toch is het een feit. Mensen die dus veel staand of zittend werk doen, hebben baat bij compressie sokken. Feitelijk om dezelfde redenen als eerder beschreven. Je hebt meer steun, je spieren krijgen meer zuurstof en zowel pijnlijke als vermoeide benen worden hiermee voorkomen. Dus voor algemeen comfort en dagelijks gebruik zijn ook speciale compressiekousen te bestellen.

Goed om te weten

Het is goed om te weten dat er genoeg verschillende soorten compressie sokken kopen. Verschillen in maat, model, stijl en lengtes. Meestal koop je sokken op de schoenmaat, maar bij compressiekousen kijk je ook naar de pasvorm en of die aansluit op de contouren van het been. Zodat de sok goed zit en ook blijft zitten gedurende de dag of activiteit die je doet.

Bestel deze sokken bij Podobrace!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *