Sneakers voor je baby aanschaffen? Goed of fout?

Tegenwoordig vinden ouders het erg belangrijk hoe hun kind eruitziet. Zo worden er steeds meer dure merkkleding en schoenen aangeschaft voor een steeds jongere leeftijd. Het klinkt natuurlijk allemaal leuk, maar sommige kleding of andere accessoires kunnen een negatieve invloed hebben. Dit kan zijn op de gezondheid, maar ook op de ontwikkeling van je baby. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan te grote kleding of juiste te kleine kleding. Dit kan de bewegingsvrijheid van je baby beïnvloeden. Ook schoentjes kopen is een vak apart. Wanneer ga je deze bijvoorbeeld aanschaffen en waar moeten deze aan voldoen. Als je verder leest krijg je antwoord op deze vragen, en wordt uitgelegd of sneakers goed of fout zijn om aan te schaffen.

Ontwikkeling

Als we kijken naar de voetjes van een baby, dan ontwikkelen deze zich in het eerste jaar. En is het goed om te weten welke ontwikkeling deze voetjes meemaken. In eerste instantie bestaan de voetjes van een baby uit kraakbeen. Dit zorgt ervoor dat deze voetjes erg zacht en buigzaam zijn. Dit betekent ook dat deze voetjes zeer kwetsbaar zijn. Dit betekent ook dat je als ouder de voetjes van je kind goed moet verzorgen, want de voetjes kunnen zich veel vervormen in het eerste jaar. Uiteindelijk ontwikkelen de voetjes het eerste jaar en ontwikkelt het kraakbeen zich in bot. Als dit gebeurd is, dan zijn de voetjes minder kwetsbaar.

Sneakers kopen? Ja of nee?

Zoals net besproken zijn voetjes van baby’s erg kwetsbaar. Dit betekent dat je goed moet kijken wanneer je schoenen gaat aanschaffen voor je baby. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat je geen schoenen moet gaan kopen als je baby nog niet is gaan staan of de eerste stapjes heeft gezet. Te vroeg schoenen kopen, of stugge zolen kunnen de ontwikkeling in de weg staan. Dit kan ook blijvende schade opleveren voor in de toekomst. Dit brengt ons meteen op het antwoord op de vraag of je sneakers moet kopen. Sneakers zijn in deze tijd erg populair en dat zie je nu ook op verschillende kinderwinkels. Zo kan je nu dus ook baby sneakers krijgen. Er zitten voordelen en nadelen aan sneakers. Dus op de vraag of je sneakers moet kopen? Ja en nee. Schaf sneakers niet te vroeg aan. Sneakers zijn niet makkelijk voor je baby om mee te lopen, dus het is verstandig om dit pas aan te schaffen als je baby in de gevorderde fase van lopen zit. Als dit uiteindelijk het geval is, kunnen sneakers ook genoeg stevigheid en bescherming bieden. En daarnaast ziet het er natuurlijk leuk uit.

Sneakers aanschaffen

Als je sneakers gaat aanschaffen voor je baby let dan vooral op de bescherming en de stevigheid van de schoen. Dit betekent ook dat je niet te veel moet besparen op schoenen. Kwalitatief slechte schoenen kunnen de ontwikkeling van je baby in de weg staan. Wil je als nog besparen op schoenen, dan moet je vooral kijken naar de aanbiedingen en kortingen die mogelijk zijn. Verder zijn er veel sneakers te krijgen, ook sneakers die je misschien zelf wel hebt als ouder. Dit kan ook erg leuk zijn, en is tegenwoordig ook een trend. De trend mini-me. Veel beroemdheden posten afbeeldingen met hun kind in dezelfde kleding en schoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *