Waar je op moet letten bij het kopen van sneakers

Op zoek naar een paar leuke sneakers? Je hebt ze in alle soorten en maten en je kunt ze dragen tijdens verschillende gelegenheden. Je kunt kiezen voor casual minimalistische sneakers, zoals bijvoorbeeld Copenhagen sneakers, maar ook voor trendy Air Jordans. Deze veelzijdigheid is precies wat het dragen van sneakers zo leuk maakt, maar hoe kies je het juiste paar dat ook goed bij jouw stijl en persoonlijkheid past?

Comfort en pasvorm

Dit is natuurlijk cruciaal om rekening mee te houden. Als een sneaker niet lekker zit, ga je hem ook niet dragen. Het is hierin belangrijk dat je de juiste maat kiest. Twijfel je over jouw schoenmaat, ga dan even langs bij de dichtstbijzijnde schoenenwinkel en pas de sneakers die je op het oog hebt. Kijk of ze goed bij de vorm van je voet passen en of je er prettig op kunt lopen en rennen. Kijk ook of ze voldoende ondersteuning aan je voeten bieden. Anders kun je wellicht overwegen een zooltje er in te doen.

Materiaal en kwaliteit

Dit is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Vind je echt leer gaaf, of kies je voor een milieuvriendelijke en diervriendelijke optie als gerecycled katoen? Let er wel op dat niet elk materiaal even flexibel of kwalitatief is of even lang meegaat. Overweeg voor welke gelegenheid je de sneakers moet gebruiken en of het dan handig als ze bijvoorbeeld van waterproof materiaal zijn gemaakt. Dit hangt samen met het budget dat je hebt voor je sneakers.

Stijl en kleur

Tegenwoordig heb je zoveel verschillende stijlen en kleuren sneakers dat er grote kans is dat jouw perfecte sneaker onderdeel uitmaakt van het aanbod. Let ook hier weer op de gelegenheid en jouw persoonlijke smaak. Wat voor soorten design en details vind je mooi? Sommige sneakers hebben namelijk extra ritsen, leuke patronen of een extra hoge zool. Je kunt natuurlijk experimenteren met opvallende en kleurrijke modellen als dit bij je past, maar dit gaat misschien beter in een wat minder formele setting. Het is daarom altijd handig om meerdere paren sneakers in huis te hebben, zodat je altijd goed voor de dag komt.

Prijs

De prijs is de laatste, maar zeker niet de minste factor om te overwegen. Je hebt sneakers in alle prijsklassen, maar voor de exclusieve merk sneakers zul je veel meer geld neer moeten tellen dan voor simpele modellen. Houd in je achterhoofd dat duurdere sneakers niet per se van betere kwaliteit zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *