Comfy sneakers of stijlvolle hoge hakken?

Er is niets zo heerlijk als het gevoel van zelfvertrouwen wanneer je voor het eerst je splinternieuwe paar Tamaris hakken aantrekt. Maar al snel slaat de paniek toe wanneer je na een uurtje al met pijnlijke voeten rondloopt en je afvraagt hoe je de rest van de dag in deze schoenen gaat overleven. Hoe kun je hoge hakken dragen zonder pijn? Is het alleen weggelegd voor een paar uitverkorenen? Kun je jezelf trainen om comfortabel op hakken te lopen? Wij hebben een aantal bewezen tips op een rijtje gezet om voetpijn te verminderen. Daarnaast leggen we uit waarom je überhaupt pijn ervaart.

De plaatsing van de hak

Als je pijn ervaart aan de bal van je voet tijdens het dragen van hakken, wordt aangeraden om te kiezen voor schoenen waarbij de hak verder naar binnen is geplaatst.  Dit vermindert de druk op de voorkant van je voet en zorgt ervoor dat je hak ook wat werk kan doen. Wanneer je echt geen fan bent van hoge hakken kun je altijd gewoon voor een stijlvol paar Floris van Bommel schoenen kiezen.

Kies voor lagere hakken

Het zal je vast niet verbazen, maar als je hakken kiest met een hoogte van 3 inch of lager, zal dat je voeten veel ontlasten. Wanneer je hoge hakken draagt die hoger zijn dan 3 inch, verandert dat je looppatroon en verschuift je balans. Je voeten willen dan anders neerkomen, namelijk eerst op de tenen en dan pas op de hak, om je rechtop te houden. Maak je geen zorgen als je favoriete paar hakken hoger is dan 3 inch. Een schoenmaker kan de hakhoogte van de meeste schoenen met maximaal een volle inch verlagen. Let er wel op dat zelfs met lagere hakken je houding en manier van lopen kunnen veranderen. 

De vorm van de neus van de schoen

De vorm van de neus van de schoen kan een belangrijke rol spelen, vooral als je pijn ervaart aan de zijkant van je voet of in de ‘bunion zone’. Het is belangrijk dat de hoogte en plaatsing van de vamp (het voorste gedeelte van de schoen) geen irritatie veroorzaken. Het voetbed van de schoen kan ook helpen bij het comfortabel dragen ervan, vooral als het gemaakt is van leer dat zich naar je voet vormt. Of je nu puntige of ronde neus schoenen verkiest, het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt. Er is geen vaste regel voor welk type schoen het beste is, dus luister naar je voeten en kies schoenen die voor jou comfortabel zijn.

Hoe draag je hoge hakken?

Veel vrouwen zijn dol op hoge hakken vanwege de elegante uitstraling die ze geven, maar ze kunnen ook behoorlijk pijnlijk zijn om te dragen. Gelukkig zijn er een paar tips om het comfortabeler te maken. Ten eerste is het belangrijk om de juiste pasvorm te vinden en de hoogte van de hak te overwegen. Een hakhoogte van maximaal 3 inch kan de druk op de voeten verminderen. Verder is het raadzaam om de schoenen uit te rekken door dikkere sokken te dragen of ze met behulp van een spanner aan te passen aan de vorm van je voeten. Daarnaast kunnen gel- of gevoerde inlegzolen het comfort verbeteren en pijn verminderen. Ook is het verstandig om te letten op de vorm van de neus van de schoen en ervoor te zorgen dat de vamp (het voorste gedeelte van de schoen) niet irriteert. Tot slot moet je gewoon niet te lang op hoge hakken blijven staan en regelmatig rustmomenten inlassen om je voeten te ontlasten. Door deze tips te volgen en naar je eigen voeten te luisteren, kun je hoge hakken dragen met meer comfort en zelfvertrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *