Sneaker sokken en sok-sneakers

Voor sommige mensen zijn schoenen heel erg belangrijk. Sneakerheads worden ze genoemd, de mannen en vrouwen die helemaal weg zijn van deze sportschoenen. Er zijn sneaker events, ruilbeurzen en congressen. Het begon allemaal in de jaren 80 in de Verenigde Staten met basketbal en hiphop en ondertussen kunnen we spreken over een echte sneaker cultuur. Grote musea organiseren tentoonstellingen over de geschiedenis en de evolutie van het fenomeen. Een echte fan en verzamelaar heeft een schoenenkast met alle klassiekers en is steeds op zoek naar het perfecte paar. Grote merken als Nike, Adidas en Reebok produceren maar al te graag nieuwe schoenen om deze mix van nostalgie en jeugdcultuur in stand te houden.

Een sneaker sok is een sok die je, zoals de naam al deed vermoeden, in een sneaker draagt. In principe kan je uiteraard alle soorten sokken in sneakers dragen, maar een echte sneakerhead draagt niet zomaar wat aan zijn of haar voeten. Een gewone tennis sok is dus geen goed idee. Sneaker sokken zijn kortere sokken, die net boven je schoen te zien zijn of net onder de rand verdwijnen. Je kan je sneakers ook zonder sokken dragen, maar daarover is best wel wat discussie. Zo is het niet al te gezond voor je voeten, maar je wil ook liefst je sneakers beschermen en zorgen dat ze lang meegaan.

Tip: Bestel uw favoriete sneakersokken eenvoudig en snel online. Gratis verzending en retour.

Een van de laatste nieuwe trends is de sok-sneaker. Dat is een sneaker die een beetje op een sok lijkt. Vooral het merk Nike gebruikt hiervoor technologisch vernuft ter verbetering van het leven van zowel de hardloper, de verzamelaar en de modeliefhebber. En dit schoeisel staat ongetwijfeld al op het lijstje van de meeste sneakerheads. Sok-sneakers kan je trouwens met of zonder sokken dragen. Je kan dus met andere woorden je sneakersokken in je sok-sneakers dragen. Of zoiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *